Raščić došao, Kolarov otišao

Transferi u Olimpicu prije zimske pauze

Raščić došao, Kolarov otišao

Nakon što je raskinuo ugovor sa norveškim Sandefjordom, mnogo se pričalo o povratku Admira Raščića u Sarajevo, međutim 29-godišnji napadač će nastaviti karijeru na Koševu, ali u redovima Olimpica.

Naime, Admir Raščić je početkom ove sezone napravio incident na treningu. Sukobio se sa trenerom golmanam Hans Petter Olsenom kojeg je nazvao rasistom i nacistom, nakon čega je raskinuo ugovor sa Sandefjordom.

Mnogo se nagađalo da bi se ovaj robusni napadač mogao da se vrati u Sarajevo sa kojim je osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine. No, to se nije dogodilo, bivši igrač dva najveća bosanskohercegovačka kluba, Sarajeva i Željezničara, u naradne tri godine nosti će dres sarajevskog Olimpica.

Olimpic se pojačao u napadu, međutim dosta su oslabljeni u odbrani. Igrač koji je ove sezone u prvenstvu proveo svaku minutu na terenu, 27-godišnji Nikola Kolarov sporazumno je raskinuo ugovor sa Vukovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije