Rasplet se bliži kraju

Argentina Clausura

Rasplet se bliži kraju

Nakon sedamnaestog kola argentinske Clausure situacija u borbi za naslov prvaka postaje malo jasnija. Independiente i Godoy Cruz su doživjeli poraze, tako da su u borbi za naslov prvaka ostali samo Estudiantes i Argentinos.

Estudiantes je na gostovanju kod Chacarite Juniors osvojio puni plijen (2:1) iako je gubio od 19. minute kada je Omar Zarif doveo Chacaritu u vodstvo. Mauro Boseli je u 32. minuti sa 11 metara poravnao na 1:1, a samo tri minute kasnije Christian Cellay je pogodio za konačnih 2:1.

U istoj situaciji je bio i Argentinos Juniors na gostovanju kod San Lorenza. Emiliano Alfaro je u 40. minuti doveo domaći tim u prednost, a Isamel Sosa je golovima u 60. i 89. minuti donio preokret Juniorsima. Diego Martin je golom u 90. minuti donio pobjedu Rosariju protiv Godoya i izbacio momčad iz Mendoze iz konkurencije za naslov prvaka.

U jednom od derbija kola River Plate je na Monumentalu sa 2:1 bio bolji od Velez Sarsfielda. Gabriel Alvarez je u 8. minuti doveo Velezu vodstvo, poravnao je Paulo Ferari u 45. Veliku pobjedu Riveru donio je Diego Buonanotte u 81. minuti. Buonanotte se v ratio u sastav nakon teške povrede koju je zadobio u saobraćajnoj nesreći prije pola godine u kojoj su poginuli njegovi prijatelji.

Derbi kola odigrali su Independiente i Boca Juniors, a gosti su slavili sa 3:2 i tako uništili šampionske snove igračima i navijačima Independientea. Ignacio Piatti je u 30. minuti doveo domaći tim u vodstvo, a Luciano Monzon i Martin Palermo u 32. i 38. minuti donose preokret za Bocu. Pablo Mouche je u 87. minuti povisio na 3:1, Jorge Nunez iz penala u 90. minuti postavlja konačnih 2:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.