Raspoloženi Poljaci Borussiju učvrstili na vrhu

Bundesliga, 23. kolo

Raspoloženi Poljaci Borussiju učvrstili na vrhu

E. Škorić

Jedan od dva derbija 23. kola njemačke Bundeslige odigran je na Signal Iduna Parku u Dortmundu. Vodeća Borussia s 3:1 je savladala je Hannover.

Dotmundska Borussia je opravdala svoje mjesto na tabeli još jednom pobjedom, ovaj put nad iznimno neugodnom momčadi iz Hannovera.

Junak domaćeg sastava bio je Poljak Robert Lewandowski, koji je dva puta slao gostujućeg golmana Roberta Zielera po loptu u mrežu. Prvi put u 27. minuti, kada mu je loptu dodao njegov sunarodnjak Lukasz Piszczek, a on silovitim udarcem zatresao mrežu.

U 54. minuti centrirao je još jedan njegov sunarodnjak, Jaukb Blaszczykowski, a Lewandowski postigao 18. prvenstveni gol i na listi strijelaca se izjednačio sa Gomezom (Bayern) i Huntelaarom (Schalke).

Hannoveru je utješni gol postigao Ya Konan u 60. minuti sjajnim dalekometnim udarcem. Hannover je posljednji put u Dortmundu slavio sada već davne 2008. godine.

Tri važna boda žuto-crnima donosi hrvatski nogometaš Ivan Perišić, a drugu asistenciju na utakmici upisao je Blaszczykowski .

Borussia trenutno ima 52 boda, četiri više od glavnog konkurenta u borbi za naslovom, minhenskog Bayerna. Hannover ostaje sedmoplasirani sa 34 boda i sve manjim izgledima za jednu od pozicija koje vode u evropska natjecanja.

Bundesliga, 23. kolo:

Borussia (D) - Hannover 3:1 (Lewandowski 27, 54, Perišić 91/ Ya Konan 60)





Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.