Raspucani Edin Džeko, Spahić oprezan
Odlična atmosfera u našem taboru

Naši odradili trening u Cannesu

Raspucani Edin Džeko, Spahić oprezan

Večerašnji trening fudbalske A reprezentacije BiH u Cannesu bio je još jedna prilika da se svi prisutni na stadionu uvjere u kvalitete Edina Džeke, trenutno jednog od najboljih i najtraženijih napadača svijeta.  

Džeko je nemilice rešetao mrežu koju su čuvali Adis Nurković i Nemanja Supić, a zanimljivo je da je topnik Wolfsburga postigao skoro više golova nego svi njegovi saigrači u plavim majicama.

Selektor Miroslav Ćiro Blažević na raspolaganju je imao 16 igrača, a naši Zmajevi na terenu su proveli nešto više od sat vremena. Uz Džeku jedan od raspoloženijih bili su i Samir Muratović, te Emir Spahić.

„Ne smijemo podcijeniti sutrašnjeg protivnika. Oman nije reprezentacija koja spada u vrh svjetskog fudbala, nisu tehničari i očekujem da će preskakati sredinu terena, pa ćemo mi u zadnjoj liniji imati malo više posla. Ne bojimo se, jer sam  uvjeren kako ćemo odigrati maksimalno odgovorno i da ćemo ostvariti trijumf, kako bi zadržali pobjedničku atmosferu pred nastavak kvalifikacija“, rekao je Spahić, kojeg će sutra sa tribina posmatrati izaslanici mnogih evropskih klubova iz Njemačke i Francuske:

“Nakon utakmice sa Misimovićem i Džekom ostaću u Cannesu i vrlo brzo ću odlučiti gdje ću nastaviti karijeru. Neka to bude tajna još nekoliko dana.“

Inače, svi su zadovoljni uslovima u Francuskoj, a jedini koji je imao „pritužbi“ na organizaciju u Cannesu je Salem Prolić. Sudijski boss žalio se kako nikada nije bio udaljeniji od švedskog stola...

Naši reprezentativci neće imati jutarnjih obaveza, a nakon ručka zakazan je sastanak i posljednji dogovori pred meč sa Omanom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.