Raspucani Željezničar slavio u Krupi

Plavi upisali velika tri boda

Raspucani Željezničar slavio u Krupi

Midhat Šljivak

Fudbaleri Željezničara pobijedili su kao gosti Krupu sa 2:4 u susretu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Odličan meč prikazala su igrači Krupe i Želje, a na kraju su gosti iz Sarajeva uspjeli da osvoje vrijedna tri boda u borbi za titulu prvaka.

Iako je domaći tim ušao aktivnije u meč, Željezničar iz prve šanse dolazi do prednosti. Stevanović odlično ubacuje sa desne strane, a Vojo Ubiparip u devetoj minuti pogađa za prednost gostiju od 0:1.

Krupa nakon primljenog gola nastavlja sa kontrolom utakmice. Međutim, nisu mogli da dođu u ozbiljnu šansu pred gol Željezničara, koji je sa druge strane svoje šanse maksimalno koristio.

U 26. minuti Plavi su stigli i do drugog gola. Ovog puta Zec ubacuje sa lijeve strane, griješi odbrana Krupe, a grešku koristi ponovo Ubiparip koji pogađa za 0:2.

Uspjela se međutim Krupa vratiti u meč. Igrala se 35. minuta kada Aleksić koristi lošu reakciju odbrane gostiju i pogađa za 1:2.

Imala je potom Krupa još dva dobra pokušaja do kraja prvog dijela, ali se na odmor otišlo vodstvom gostujućeg tima od 1:2.

Uvodne minute nastavka donose dosta uzbuđenja. Prvo je u 47. minuti dosuđen penal za goste nakon što je rukom igrao Vukotić. Pogodila ga je lopta nakon stative Zeca i sudija Živković pokazuje na bijelu tačku.

Odgovornost za izvođenje penala preuzeo je Goran Zakarić i pogodio je za prednost gostiju od 1:3.

Međutim, sedam minuta kasnije dosuđen je penal i za domaće. Mehremić ruši Fajića, Marjanovićev udarac sa 11 metara brani Kjosevski, ali u nastavku akcije Milanović pogađa za 2:3.

Potom se igra umirila. Tempo igre je opao, ali u 76. minuti meča tišinu prekida novi gol. Konačnih 2:4 postavio je Goran Zakarić.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Krupa - Željezničar 2:4 (Aleksić 35', Milanović 54' / Ubiparip 9', 26', Zakarić 47'p, 76')

Krupa: Fejzić, Galešić, Maksimović, Dujaković, Vukotić, Nikodijević, Mirosavljević, Aleksić, Milanović, Fajić, Marjanović.

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Zec, Mehremić, Ramović, Bogičević, Zakarić, Vranješ, Hajdarević, Ubiparip.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi