Rat: Shakhtar može do finala Lige prvaka

Rumun vjeruje u svoj tim

Rat: Shakhtar može do finala Lige prvaka

Midhat Šljivak

Fudbaler Shakhtara iz Donetska, Razvan Rat, vjeruje kako se njegov tim može plasirati u finale Lige prvaka.

Ukrajinski tim sutra će u Dortmundu protiv Borussije igrati revanš susret osmine finala, a iz prve utakmice nisu uspjeli steći prednost, te su odigrali 2:2.

Ipak, Rat vjeruje u uspjeh svog tima.

"Dosegli smo određeni nivo na kojem se možemo nositi sa najvećim evropskim timovima i smatram da možemo otići do finala. Donijeli smo dosta pozitivnih stvari Ukrajini i gradu Donetsku. Također smo promosvisali sebe u poznat tim", rekao  je Rat.

Rumunski fudbaler je odigrao sedam utakmica ove sezone u Ligi prvaka, ali iako ima 31 godinu on želi dodatno da se dokaže.

"Svaka utakmica u Ligi prvaka daje vam novo iskustvo i samopouzdanje,  naročito kada pobjedite", dodao je Rat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.