Rat: Želim putovati na Euro
Foto: prosport.ro

Rumuni dobili na samopouzdanju

Rat: Želim putovati na Euro

Edmir Škorić

Jedan od najagilnijih u redovima Rumunije, koja je s lakoćom došla do pobjede nad reprezentacijom BiH, bio je sigurno Šahtarov krilni nogometaš Razvan Rat.

Rumunija je u Bukureštu na stadionu Rapida nadmašila, slobodno rečeno, sama sebe. Tako ni Razvan Rat nije očekivao da će konačni ishod utakmice biti - 3:0.

"Iskreno, ni sami ne možemo vjerovati da smo na kraju slavili s tolikom razlikom. Dosta smo vjerovali u sebe i mislim da smo na sve načine zadovoljili naše navijače", kazao je Rat, potom dodavši:

"No, pred nama je još dosta utakmica. Ova pobjeda i dobra igra ne znače ništa ako se ne nastave dobri rezultati. Svaki put kada sam dobio poziv u nacionalni tim, davao sam sve od sebe. Nadam se da ćemo putovati na Evropsko prvenstvo".

Inače, dva gla večeras postigao je sjajni napadač Stuttgarta Ciprian Marica, a jednom se u listu strijelaca upisao i Fiorentinin napadač Adrian Mutu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.