Raul izjednačio rekord Di Stefana
Raul Gonzalez, sa 307 golova najbolji strijelac u istoriji

Sinoćnjim golom u Numanciji

Raul izjednačio rekord Di Stefana

Raul Gonzalez ušao je u istoriju u sinoćnjoj utakmici 21. kola Primera lige, u kojoj je njegov Real slavio na gostovanju kod Numancije (2:0).

Napadač „kraljevskog kluba“ golom u 48. minutu susreta, kojim je doveo  Madrižane u vodstvo, izjednačio je rekord kojeg je do sada u dresu Reala držao Alfredo Di Stefano. Njih dvojica sada su poravnati na listi najboljih strijelaca u istoriji Reala, jer su za ovaj slavni tim postigli po 307 golova.

Raul je tako „zabio“ 214. pogodak za Real u nacionalnom šampionatu Španije. U ovoj sezoni postigao je devet, ali do kraja prvenstva, gotovo, pa sigurno je da će biti najbolji strijelac Real Madrida u njegovoj fenomenalnoj istoriji, te tako zasijeniti Di Stefana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.