Raul očekuje pogodak za historiju

Španac žali za Pippom i prijeti Interu

Raul očekuje pogodak za historiju

Raul Gonzalez je najveća uzdanica Schalkea pred večerašnju utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Intera. Osim klupskih ciljeva Španac večeras ima i svoje vlastite.

Raul je trenutno na listi najboljih strijelaca u evropskim kupovima poravnat sa Filippom Inzaghijem (obojica imaju po 70 golova), ali bi večeras u slučaju postizanja pogotka ostao sam na vrhu i tako ispisao još jednu stranicu u velikoj karijeri.

"Veoma mi je žao što je Pippo povrijeđen i želim mu što brži oporavak. Ipak, bilo bi sjajno kada bih večeras postigao pogodak i pobjegao mu za jedan u ukupnom poretku", kaže jedan od najvećih igrača svih vremena.

"Želim sve uvjeriti da u meni još uvijek bukti vatra. Protiv Intera moramo odigrati dobro kako bi ostvarili dobar rezultat pred revanš utakmicu. Inter je evropski prvak, ali i Schalke je odlična ekipa", istakao je Raul Gonzalez.

Pred Raulom su dvije utakmice protiv Intera i u slučaju pogotka osigurao bi prvo mjesto na listi najboljih evropskih strijelaca svih vremena barem do naredne sezone. Naime, Inzaghi je povrijeđen, a i da nije Milan je ispao, tako da ga ne bi mogao prestići.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.