Raul odlazi na vrhuncu slave

Odlazak velike igračke i ljudske veličine?

Raul odlazi na vrhuncu slave

Oktobra 1994. godine na jednom od najvrućih stadiona u Španiji, Zaragozinoj La Romaredi, debitantski nastup upisao je 17-godišnji mladić po imenu Raul Gonzalez Blanco.

Tim nastupom Raul je postao najmlađi igrač koji je ikada nastupio u dresu Reala. Već sljedeću utakmicu na Santiago Bernabeu Raul je ostvario novi uspjeh. Zabio je prvi ligaški gol i to gradskom rivalu Atleticu, čiji su ga „stručnjaci“ otjerali iz klub aprocjenivši da nije dovoljno talentovan za njih.

Petnaest i pol godina kasnije Raul je na La Romaredi Zaragozi zabio vodeći pogodak za Real u 51. minuti i prilikom postizanja pogotka povrijedio se i odmah morao napustiti teren. Dan poslije ljekarski pregled je pokazao da je za Raula sezona završena. Mediji u Španiji već su se raspisali kako je njegova karijera u Madridu gotova.

Budu li u pravu biće to još jedan dokaz da je ljudski život isprepleten veoma čudnim pričama. Sudbina je tako htjela da Raul Gonzalez, jedan od najvećih fudbalera koje je svijet imao, odigra i prvu i posljednju utakmicu u dresu voljenog kluba na La Romaredi.

Raul Gonzalez je čovjek koji drži mnoge rekorde. Igrač je sa najviše golova u historiji Reala, najbolji je strijelac Lige prvaka, reprezentacije, drugi strijelac španske lige svih vremena, drugi po broju nastupa u ligi, prvi u Realu.....

Iako jedna od najvećih sportskih ličnosti na svijetu u posljednjih dvadesetak godina Raul Gonzalez nikada nije bio neko ko je slavu sticao na modnim pistama, naslovnicama modnih časopisa. Jedini njegov način dokazivanja bio je zeleni travnjak Santiago Bernabeua i drugih stadiona širom Španije i Evrope.

Nije poput mnogih fudbalera oženio manekenku ili pjevačicu, nego ženu koja iz „običnog“ života, ženu koja se nije slikala (polu)gola da bi uspjela, nego je završila fakultet i radila kao i sav normalan svijet.

Podarila mu je četiri sina i kćerku. Sinovima je dao imena po velikanima, Jorge (Jorge Valdano), Hugo (Hugo Sanchez), a blizancima Mateu (Lothar Matheuss) i Hectoru (Hector Rial), dok se kćerka zove Maria. U slobodno vrijeme čita Artura Pereza i sluša izvornu špansku muziku, pomaže u mnogim akcijama UNICEF-a, a golove proslavlja ljubeći vjenčani prsten.

U više od 15 godina aktivne karijere nikada nije dobio crveni karton, niti je iko ikada rekao nešto ružno o njemu. Nikada nije, iako je kao kapiten imao mnogo puta priliku, hvatao suparničke grubijane za vrat. Raul Gonzalez je definitivno, jednom riječju, LEGENDA.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.