Raul odlazi za dvije godine

Raul odlazi za dvije godine

Eldar Ganibegović

Najbolji strijelac Real Madrida, Raul Gonzales Blanco, najavio je da će prestati sa aktivnim igranjem 2011. godine, ali je ostavio mogućnost da poslije toga još jednu godinu odradi u Americi.

„Teško je jer uvijek želite da odete kada igrate na najvišem nivou. Za sada razmišljam o tome da se povučem 2011. godine. Ali, šest mjeseci prije toga, u decembru ili januaru ću analizirati situaciju i vidjeti da li će biti dobro i za klub i za mene biti da nastavim", rekao je Raul, kapiten Reala.

Raul, koji u junu puni 32 godine, nedavno je nadmašio rekord Alfreda di Stefana po broju postignutih golova u dresu Reala od 307 pogodaka, a također je i vodeći strelac Lige prvaka sa 64 gola.

Španac je takođe izjavio da bi sa porodicom mogao da se preseli u Ameriku i igra tamo kada mu istekne ugovor sa Realom.

„Pokušao bih da odigram jednu godinu u Americi, ali ne samo zbog mene, već i zbog moje porodice. Ukoliko budem otišao tamo to će biti samo zbog iskustva, ali ako ne budem karijeru ću onda završiti ovde, u Realu" istakao je Raul.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.