Raul ponovo predvodi Galacticose

Primera Division

Raul ponovo predvodi Galacticose

Samo 24 sata ostalo je do početka nove sezone španske Primere, a sutra u prvoj utakmici vidjet ćemo jedan novi Real s novim trenerom, igračima, ali sa starim kapitenom. On je nezamjenjiv. Odavno mu predviđaju kraj, ali najveći strijelac u posljednje dvije decenije još uvijek igra kao na početku svoje bogate karijere.

Uprkos svemu, El Capitano počinje svoju šesnaestu sezonu u dresu Real Madrida. I ovog ljeta su ga mnogi selili od klupe do tribina, od penzije do Engleske, a bilo je čak i onih koji su mu predviđali put u američki MLS poput mnogih isluženih igrača.

Međutim, niko od tih, što se igraju predviđanjem tuđe sudbine, nije ništa pitao glavnog aktera te priče. On je pričao samo na jednom mjestu. Terenu. Manuel Pellegrini je shvatio da se na Raula još uvijek može računati, tako da će legendarna sedmica sutra večer na Santiago Bernabeu ponovo izvesti svoje suigrače na teren.

Sutra će igrati jedan novi Real, Real u čijem sastavu igra osam novih igrača, a u početnih jedanaest će krenuti najmanje njih pet.

"Ovo je jedan novi projekat s puno novih lica u njemu. Mnogo talentovanih igrača je stiglo u klub ovog ljeta, koji su došli da osnaže ekipu koju smo imali prethodnih godina. Svi smo uzbuđeni, želimo da Santiago Bernabeu ponovo uživa. Od Reala se očekuje da se bori za svaku moguću titulu. Cilj je uvijek da se igra dobro i osvoji titula, u pripremnom periodu smo pokazali veliki napredak, tako da u Primeru ulazimo u dobroj formi".

O novim igračima Raul misli sve najbolje. "To su sjajni ljudi, koji su se brzo uklopili u tim, oni su stigli s nadom da osvajamo trofeje. Brzo su se integrirali u tim, i to je jako pozitivno".  

Raul Gonzales u sutrašnjoj utakmici protiv Deportiva isključio je svaku drugu mogućnost osim pobjede Galacticosa, koji su dobili novi naziv "Florenteam". Kao što nije nikad prije, tako ni sad, Raul se o Barceloni nije izjašnjavao, osim što je rekao da ih respektira, ali da ih se ne boji, jer svi kreću od nule. Mediji u Španiji su već počeli medijski rat oko Reala i Barcelone, a kako će tek biti kad se utakmica približi, možemo samo zamisliti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.