Raul prestigao di Stefana
Raul i dalje zabija

Napadač Reala postigao 309 golova

Raul prestigao di Stefana

M. Maksimović

Fudbaleri Real Madrida su od dolaska Juande Ramosa ostvarili osam prvenstvenih pobjeda zaredom, a posljednju su sinoć upisali na gostovanju kod Sporting Gijona 4:0. Dva od četiri gola za ekipu Reala je postigao Raul koji je na taj način postao najbolji strijelac "Kraljevskog kluba" svih vremena.

Raul je sinoć preskočio  Alfreda di Stefana s kojim je do sada dijelio prvo mjesto sa 307 postignutih golova. Na trećem mjestu klupske liste strijelaca je Carlos Santillana sa 290 golova, četvrti je Ferenc Puskás (240), a peti Hugo Sanchez sa 209 golova.Po broju nastupa u Realovom dresu Raul je na drugom mjestu sa 683 utakmice, a ispred njega je tek Manuel Sanchís sa 712 nastupa.

Raul González Blanco je rođen 27. juna 1977. godine, a svoj prvi gol u dresu Reala je postigao u novembru 1994. godine na utakmici  protiv Atletico Madrida iz kojeg je potjeran kao neperspektivan igrač. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.