Raul rekorder nad rekorderima
Raul je zaštitni znak "kraljeva"

Večeras igra 500. utakmicu za Madrižane

Raul rekorder nad rekorderima

Edmir Škorić

Napadač Real Madrida večeras protiv Mallorce igra svoju 500. utkamicu za kraljevski klub, a vjerovali ili ne nema niti jedan crveni karton u svojoj karijeri!

U Madridu je skoro 15 godina, i postao je odavno zaštitni znak "galaktikosa". Iz sezone u sezonu donosi nove rekorde, a do sada više od 500 utakmica odigrali su samo Zubizaretta, Buyo, Eusebio Sacristan, Sanchis i Soler. Zanimljivo, svi nabrojani su bili golmani u svojim klubovima.

Napadač "Crvene Furije" je u dresu voljenog kluba postigao 211 golova, a pet golova dijeli ga od klupskog rekorda, čiji je vlasnik veliki Alfredo Di Stefano.

Raul je punih 80 utakmica za redom odigrao bez dobivenog žutog kartona, pa su ga u više navrata hvalili španske sudije.

Trener Reala Juande Ramos je izjavio kako je siguran da će Raul oboriti sve rekorde i još par godina igrati kao u najboljim danima, samo ako ga povrede zaobiđu.

U dresu Španije odigrao je 102 utakmice i postigao 44 gola. Ovaj 31-godišnjak cijeli svoj život proveo je u Madridu, kratko vrijeme bio je u Atleticu, ali "sebe je našao" u "kraljevskom klubu".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.