Raul: Sada želimo finale

Raul: Sada želimo finale

Edmir Škorić
Teme:

Legendarni Španjolac, zaštitni znak Schalkea u ovoj sezoni, Raul Gonzales Blanco, raduje se sudaru s Manchester Unitedom u polufinalu Lige prvaka.

Schalke je sinoć pobijedio Inter i u revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka, te se s ukupnih 7:3 plasirao u veliko polufinale, gdje ih čeka Fergusonov Manchester United. Bivši Realovac zabio je Interu svoj 71. gol u Ligi prvaka.

"Sretni smo, sada su pred nama dva sjajna polufinala, naše protiv Manchestera i ono između Reala i Barcelone. Bilo je važno pobijediti Inter, sada sanjamo finale nakon tako velikog ostvarenja", kazao je Raul za talijanski Sky Sport.

Raul je krajem prvog dijela, predriblavši Julija Cesara, pogodio za vodstvo domaćih, Inter je izjednačio u uvodnim minutama drugog dijela preko Thiaga Motte, da bi Benedikt Howedes donio pobjedu Rangnickovoj momčadi. Sjajno mu je loptu poslužio upravo Raul.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.