Raul želi odraditi ugovor do kraja

Raul želi odraditi ugovor do kraja

Edmir Škorić

Španski napadač Schalkea, Raul, ističe kako želi ostati u njemačkom bundesligašu do kraja njegovog ugovora.

Raul je u Schalke prošlog ljeta stigao iz madridskog Reala u kojem je proveo 15 godina, te se brojnim golovima i dobrim igrama nametnuo treneru Felixu Magathu, ali i postao miljenik navijača. Postigao je 11 golova u 25 utakmica ove sezone.

"Moj ugovor ističe u ljeto 2012. godine. Želim ga do kraja ispoštovati i nastaviti uživati", kazao je 33-godišnji Raul za njemački sportski magazin Kicker.

Schalke je pobjedom nad Bayernom izborio plasman u finale njemačkog DFB-Pokala. Strijelac jedinog gola bio je upravo Raul. Finale protiv drugoligaša Duisburga na programu je 21. maja u Berlinu.

"Izgubio sam dva finala sa Real Madridom. Finala se moraju osvajati, to sam uvijek govorio. Bilo bi prelijepo kada bi u svojoj prvoj sezoni došao do trofeja".

Schalke je tek deseti u domaćem prvenstvu, ali Raul vjeruje da će njegov tim igrati važnu ulogu u borbi za naslov naredne sezone.

"Momčad smo koja je trenutno u izgradnji. Sa dosta igralča koji su tek stigli i puno mladih igrača. Naredne godine ćemo biti puno bolji i opasniji."

Inače, Schalke igra i u osmini finala Lige prvaka. U prvoj su utakmici remizirali protiv Valencije na Mestalli, a i u toj je utakmici gol postigao Raul. Legenda Reala odigrao je najviše utakmica u Ligi prvaka (139) i postigao najviše golova u tom takmičenju (69).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.