Rayo do tri boda iz jedinog šuta u okvir gola na utakmici

Primera Division, 8. kolo

Rayo do tri boda iz jedinog šuta u okvir gola na utakmici

Nogometaši Rayo Vallecana, posljednjeplasiranog sastava španske Primere, upisali su svoju drugu ovosezonsku pobjedu savladavši sa 1:0 Real Sociedad u okviru 8. kola fudbalskog prvenstva Španije.

Nakon što za 90 minuta nisu uputili niti jedan šut u okviru gola, ako se ne računa penal u 89. minuti kojim su i došli do pobjede, domaćin fudbaleri mogu biti itekako zadovoljniji, obzirom da je sastav iz San Sebastiana imao nekoliko izglednih prilika koje nije uspio realizovati. 

Jedanaesterac kojim je Rayo stigao do vrijednih bodova sigurno je izveo Viera u 89. minuti susreta, a vrijedi spomenuti da je nesuđeni bh. reprezentativac Haris Seferović u igru ušao u 72. minuti umjesto Zurutuza, ali je ostao bez učinka.

Nakon ove pobjede Rayo je skočio za jedno mjesto i sada je pretposljednji sastav na tabeli Primere, dok je Sociedad ostao na 14. poziciji.

Primera Division, 8. kolo:
Rayo Vallecano -  Read Sociedad 1:0 (Viera 89)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.