Rayo Vallecano doveo Tamuda

Rayo Vallecano doveo Tamuda

Edmir Škorić

Rayo Vallecano, od ove sezone povratnik u špansku Primeru, potpisao je ugovor sa iskusnim napadačem Raulom Tamudom.

Tamudo je sa madridskim timom potpisao ugovor na godinu dana, a zasad su nepoznati finansijski detalji.

Inače, Tamudo ima 33 godine i u Vallecano stiže iz Real Sociedada, za kojeg je nastupao prošle sezone. No, ovog igrača najviše pamtimo po nastupima za Espanyol. U Kataloniji je proveo 14 godina, pritom odigravši 340 utakmica i postigavši 129 pogodaka.

Član španske reprezentacije bio je u periodu od 2000. do 2007. godine. Za Furiju je ubilježio 13 nastupa i postigao pet golova.

Svoj debi u dresu novog kluba trebao bi upisati na otvaranju prvenstva, kada Vallecano bude ugostio Zaragozu. Podsjetimo da početak španskog prvenstva još uvijek nije poznat, a razlog tome je štrajk igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.