Rayu pripao mali madridski derbi

Primera

Rayu pripao mali madridski derbi

Midhat Šljivak

U posljednjem susretu 18. kola španske Primere Rayo je na svom Vallecas stadionu savladao Getafe sa 3:1.

Do vodstva je Rayo stigao već nakon 14 minuta igre. Lass je sjano prošao po desnoj strani, te je pogodio mrežu Getafea ored loše postavljenog golmana Moye za vodstvo od 1:0.

Prednost su domaći udvostručili četrnaest minuta kasnije. Fuego je lijepo poslužio Pitija koji volejom matira golmana gostiju za rezultat poluvremena od 2:0.

Nakon sedam minuta igre u nastavku dileme oko pobjednika više nije bilo. Carrilho je asistirao Pitiju koji neometanao postiže svoj drugi gol danas za velikih 3:0.

Getafe je uspio u 65. minuti stići do gola. Xavi Torres je ubacio, a najviši u skoku je bio Paco Alcacera koji je smanjio rezultat na 3:1. Michel je u 72. minuti kod gostiju isključen, no do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je ostalo 3:1.


Lass @SpheraChannel by SpheraChannel
Golaazo de Piti @SpheraChannel by SpheraChannel
Doblete Piti @SpheraChannel by SpheraChannel
Alcácer @SpheraChannel by SpheraChannel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije