Razigrani Werder lako na kraj s Hannoverom

Bundesliga, 25. kolo

Razigrani Werder lako na kraj s Hannoverom

Edmir Škorić

U nedjelju su na programu dva susreta 25. kola njemačke Bundeslige, a jedan od njih već je završen i to ubjedljivom pobjedom Werdera nad Hannoverom (3:0).

Nije se očekivala ovakva pobjeda domaćina, budući da je to bio duel šestoplasirane (Werder) i sedmoplasirane (Hannover) momčadi prvenstva, koju je dijelio tek jedan bod, a od ove utakmice četiri.

Werder je poveo u 31. minuti, kada je iskusni Claudio Pizarro sa  desetak metara snažnim udarcem desnom nogom matirao Roberta Zielera. Prethodno je loptu s desne strane iz slobodnjaka ubacio Mehmet Ekici.

Upravo Ekici je asistirao i kod drugog gola, u 49. minuti, Austrijancu Sebastianu Prodleu. Turski reprezentativac ušao je u igru već u 18. minuti umjesto povrijeđenog Marka Marina.

Konačnih 3:0 postavo je švedski napadač Markus Rosenberg u 55. minuti susreta. Werder sada ima 39 bodova, bod manje od petoplasirano Bayera iz Leverkusena.

Izabranici Thomasa Schaafa prekinuli su ovom pobjedom niz od dva vezana poraza (Nuernberg i Hertha po 1:0).

Bundesliga, 25. kolo:

Werder - Hannover 3:0 (Pizarro 31, Prodl 49, Rosenberg 56)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.