Razišli se Matović i Sloboda Mrkonjić Grad

Golman napustio redove prvoligaša

Razišli se Matović i Sloboda Mrkonjić Grad

D. Vejo

Darjan Matović od danas više nije član prvoligaša ekipe Slobode iz Mrkonjić Grada.

On je sporazumnu raskinuo ugovor sa sada već bivšim klubom te krenuo u potragu za novom sredinom. O Slobodi ima samo riječi hvale, a vjeruje da bi kroz nekoliko dana trebao završiti i pitanje nove sredine.

"Zbog ambicija kluba nije došlo do nastavka saradnje. Zahvaljujem se rukovodstvu kluba na svemu pruženom do sada. Iza mene je dobra polusezona u Mrkonjić Gradu, gdje smo izborili plasman u polufinale Kupa Republike Srpske i ostvarili rekord po nesavladivosti na domaćem terenu, tačnije nismo primili gol na sedam domaćih utakmica. Uskoro bih trebao znati i to, gdje ću nastaviti da branim", rekao je za SportSport.ba golman, Darjan Matović.

Karijeru je ovaj 29-godišnji čuvar mreže počeo u Sutjesci iz Foče, nakon toga uslijedila je epizoda u Goraždu, Javoru, Inđiji, Proleteru iz Teslića te na kraju Slobodi iz Mrkonjić Grada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije