Razmjena golmana Palerma i Genoe

Razmjena golmana Palerma i Genoe

Edmir Škorić

Palermo i Genoa službeno su zamijenili svoje čuvare mreže, pa će Marco Amelia biti novi golman Genoe, a Rubinho Palerma. Razmjena je izvršena bez ikakve novčane nakande, dakle jedan za jedan.

Ovaj transfer/razmjena igrača danas je službeno završena, iako je bila aktivna protekla dva dana. Oba golmana pridružila su se svojim novim klubovima gdje su počeli pripreme sa ostatkom momčadi.

Marco Amelija, golman kojeg je predsjednik Palerma Maurizio Zamparini opisao riječima da "djeluje kao pobrkano dijete", ranije je trebao napustiti klub sa Sicilije, ali on se tek danas pridružio Genoi.

Rubinho je sada novi čuvar Palermove mreže, ali zaista je čudno zašto je došlo do razmjene kada su oba golmana bila vrhunska u prošloj sezoni. Genoa je završila na 5. mjestu, dok je Palermo sezonu okončao na 8. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti