Razočarali na startu kvalifikacija: "Puno im dvije utakmice u četiri dana? Neka idu kući"

Loš start Bugara

Razočarali na startu kvalifikacija: "Puno im dvije utakmice u četiri dana? Neka idu kući"

A. Čaušević

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su započele sredinom prošle sedmice. Pojedine selekcije nisu ostvarile planirane rezultate.

Bugarska je u duelima s Crnom Gorom i Kosovom osvojila svega dva boda što uopšte nije zadovoljilo potpredsjednika tamošnjeg Savzea, Yordana Letchkova.

Bivši bugarski reprezentativac i član zlatne generacije iz 1994. godine je izabranicima selektora Hubcheva poručio da će tražiti druge ukoliko za četiri dana ne mogu odigrati dvije dobre utakmice.

"Previše im je da igraju dva puta u četiri dana? Pričamo o fudbalerima profesionalcima. Posao im je da igraju. Ako to ne mogu neka idu, ostanu u svojim kućama. Bit će zamijenjeni drugim igračima", rekao je Letchkov.

Bugari još od Evropskog prvenstva 2004. godine nisu nastupili na nekom velikom takmičenju, a najveći uspjeh su ostvarili na Mundijalu 1994. godine kada su u SAD-u završili na četvrtom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi