Razvan Rat potpisao za West Ham

Počeli su transferi

Razvan Rat potpisao za West Ham

Edmir Škorić

Engleski premierligaš West Ham pojačao se kapitenom rumunske reprezentacije i nogometašem Šahtara, Razvanom Ratom.

Iskusni lijevi bek potpisao je jednogodišnji ugovor s Čekićarima, uz opciju produženja na dvije ili tri godine. 

Rat, koji ima 31 godinu, posljednjih 10 godina proveo je u Šahtaru, s kojim je osvojio sedam naslova ukrajinske Premier lige, četiir naslova ukrajinskog Kupa, Evropsku ligu 2009. godine. Odigrao je 248 utakmica u dresu kluba iz Donjecka, od čega 57 u Ligi prvaka.

"Sretan sam što sam dobio igrača koji ima veliko iskustvo i dobar karakter. Igrao je u Ligi prvaka ove godine, a godinama igra na najvišoj razini. Šahtar mu je nudio vrlo dobar ugovor, ali njegove ambicije su bile da dođe u Englesku i pokuša nove izazove", rekao je menadžer West Hama Sam Allardyce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.