RB Leipzig se pojačao iz PSG-a
Foto: EPA

Jean-Kevin Augustin dolazi u Njemačku

RB Leipzig se pojačao iz PSG-a

Midhat Šljivak

Po prvi put u klupskoj historiji ekipa RB Leipziga igraće u Ligi prvaka.

Sjajnim nastupima u prvoj sezoni Bundeslige, ovaj tim je došao do titule viceprvaka, te su osigurali plasman među najbolje timove Evrope.

Ipak, za takmičenje u eliti ovaj bogati njemački tim mora pojačati svoj tim, a to čine dovodeći izuzetno talentovane fudbalere.

Tako su iz PSG-a angažovali mladog napadača Jeana-Kevina Augustina (20), člana omladinskih selekcija Francuske.

Kako navodi Bild, Leipzig će za usluge ovog 20-godišnjeg fudbalera pariškom timu platiti 13 miliona eura, a sigurno je da će ovaj mladi fudbaler dobiti pravu šansu za igru u njemačkom timu, koji daje šansu omladincima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Augustin je već tri sezone prvotimac PSG-a. Ipak,  pored velikih zvijezda ovog tima se nije uspio naigrati, pa je došlo vrijeme za odlazak.

U dosadašnjoj karijeri je upisao 31 nastup za višestrukog prvaka Francuske i postigao je dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi