Reading se vraća u Premier ligu

Championship

Reading se vraća u Premier ligu

M. Skaka

Pogodkom Mikele Leigertwooda, Reading je sa 1:0 savladao Nottingham Forest i tako osigurao ulazak u Premier ligu u narednoj sezoni.

Dobra forma u drugom dijelu sezone omogućila je Readingu da preskoči Southampton na vrhu tabele. Za Reading ovo je šesta uzastopna pobjeda, a osma uzastopna na domaćem terenu i čak 15. u posljednjih 17 utakmica.

Sreću navijačima Readinga donijela je vijest da je West Ham odigrao nerješeno sa Bristol Cityjem. Reading sada Hammersima koji su na trećem mejstu bježi osam bodova, a samo šest je u igri, pa je automatska promocija u Premier ligu za ovaj tim već osigurana.

Reading ima 88 bodova, Southampton 85, a West Ham 80, a četvrtoplasirani Birmingham tek 72, uz još samo dva kola do okončanja Championshipa.

I pored poraza, tek drugog u posljednjih osam utakmica, Forest je osigurao učešće u Championshipu i naredne sezone, obzirom da je Coventry izgubio od Millwalla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.