Reagovanje predsjednika Olimpica

Žujo "prozvao" Olimpic

Reagovanje predsjednika Olimpica

Adnan Beganović

Povodom izjave predsjednika Željezničara Sabahudina Žuje u dnevnim novinama San,  na adresu našeg portala stiglo je reagovanje predsjednika Olimpica Nijaza Gracića, koje vam prenosimo u cijelosti.

"Sramotna i iznenađujuća izjava predsjednika Željezničara gospodina Žuje kao sportskog radnika i kolege, mi daje snagu da sam na pravom putu. Kako ovo nije prvi put da se od navedenog kolege čuju izjave koje minimiziraju dosadasnje uspjehe FK Olimpic našao sam za shodno da podsjetim javnost na dosadašnje uspjehe malog sportskog kolektiva.


Od propalog kluba,ekspresno su preskočene dvije lige i stvoren je stabilan premijerligaš. U prvoj sezoni takmičenja zauzeli smo šesto mjesto što smatram velikim uspjehom. U drugoj sezoni takmičenja smo polufinalisti KUP-a BIH.

Omladinski pogon sačinjava oko pet stotina polaznika i naše selecije juniora i kadeta su u samom vrhu takmičenja. Nekoliko naših omladinaca nastupaju za kadetsku i juniorsku reprezentaciju BIH.

Od naših dvadest četiri profesionalna igrača, dvanaest je mlađih od dvadeste dvije godine. U našem igračkom kadru ubrajamo i tri juniora koji su potpisali profesionalne ugovore (Aganspahić,Hadžanović i Dučić). Ponosno ističemo činjenicu da su naša cetiri člana (Subašić, Savić, Kiso i Mujić) članovi naše U-21 reprezentacije, a imamo i člana A-reprezentacije.

Odlukom sportske javnosti izabrani smo za najorganizovaniji fudbalski klub, najbolji igrač BiH do 21 godine je Muhamed Subašić, a najbolji sportski menađer BIH je predsjednik FK Olimpic (proglašen od Sportskog saveza BiH).

Moja vizija kluba je vidljiva i neće me pokolebati ovakve izjave kolege koje smatram ljubomorom i zavisću. Odgovoran sam prema novcu koji ulažem u klub, a zaista bih volio da imam sa nekim podijeliti odgovornost kao sto je slučaj sa gospodinom Žujom, da finasijski ne pomažem klub, a u javnosti dijeliti lekcije ko treba i ne treba biti u proračunu Kantona Sarajevo, šta treba i ne treba raditi i drugo.

Oglašavam se u ime nabrojanih sportista koji su se okupili u FK Olimpic i stvaraju novu vrijednost na tržistu fudbala i molimo nadležne da nam daju isti tretman kao i klubovima koji su daleko ispred nas svojom tradicijom i uticajem", navodi se u reagovanju Nijaza Gracića.

Sporna Žujina izjava
"Oni igraju svoj derbi pred 200 gledalaca, a n­ma na Grbavicu dođe više od 10.000 ljudi. Trebat će im još vremena i „pure" da dostignu takve kapacitete, a da ne govorimo o rezultatima. Ako i ne ostvare ništa značajno, nemaju za to nikakve odgovornosti. Nijaz Gracić može raditi šta hoće bez da ikome podnosi račune. Mene bi potopili čim pogriješim", rekao je Žujo za San.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.