Reakcija FK Borac: Nema prepreka, ni dilema...

Banjalučani se plasirali u Evropu

Reakcija FK Borac: Nema prepreka, ni dilema...

U BiH sinoć je i zvanično proglašen kraj sezone.

Nakon dvomjesečne sage Izvršni odbor N/FSBiH donio je odluku da prijevremeno okonča prvenstvo i novim prvakom proglasi Sarajevo, a definitivno se neće igrati ni završnica Kupa do koje su došli Željezničar, GOŠK, Zrinjski i Široki Brijeg.

Kada su u pitanju putnici u Evropu, uz Sarajevo, Željezničar i Zrinjski, kao četvrtoplasirani se nakon osam godina čekanja plasirao i Borac iz Banjaluke koji se tim povodom oglasio saopštenjem na zvaničnoj stranici.

"Borac je u Evropi! Više nema nikakvih prepreka, ni dilema. Na videokonferenciji Izvršnog odbora N/FSBiH potvrđene su odluke Takmičarske komisije. Crveno-plavi su nakon osam godina izborili plasman na evropsku scenu i na taj način krunisali odlične igre u prvenstvu, ali i sav uloženi trud i sredstva koja je uprava kluba uložila u sklapanje ovog tima", poručili su, između ostalog, iz Platonove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvenstvu BiH su, podsjetimo, do prekida sezone odigrana 22 kola.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ters
krunisane su odlične dodikove igre. Nije vas bas nimalo sramota?
7 1
tuanzebe
Samo su trebali izbaciti borac iz lige i nastaviti , zbog jedne ekipe nema prvenstva ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi