Real bez problema do tri boda
Slavlje igrača Reala

Gosti raspoloženi u Primeri

Real bez problema do tri boda

M. Maksimović

U šest odigranih utakmica 18. kola Primere gosti su osvojili deset bodova. Gostujuće pobjede su ostvarili Real Madrid, Athletic Bilbao i Malaga, dok je bod osvojio Recreativo.

Real Madrid je neokrznut prošao uvijek po ovaj klub neugodni stadion Ono Estadi na Mallorci.
Već u trećoj minuti kontru gostiju zaključio je golom Robben. Gonzalo Higuain je obavio veliki dio posla kako kod prvog tako i kod drugog gola, s tim da je ovaj put Raul bio strijelac. Navijači Mallorce su već tada bili svjesni da će ovaj put teško do bodova protiv Reala, a da posljednji tračak nade bude ugašen pobrinuo se Sergio Ramos golom u 66. minuti.

Utakmicu sa pet golova, osam žutih kartona i jednim crvenim, odigrali su na Vincente Calderon stadionu, Atletico Madrid i Athletic Bilbao.Antonio López je u 15. minuti nakon kornera Simaa
Sabrose savladao Iraizoza. Kada je izgledalo da utakmice ide po planu barem što se tiče domaćeg sastava, u sudijskoj nadoknadi  prvog dijela, Koikili  vraća utakmicu na početak.

Gosti su na krilima prvog, zabili još dva gola. Nakon samo pet minuta igre u nastavku, Domínguez postiže autogol. U 65. minuti Llorente je povisio na 1:3, a loš dan Atletico Madrida je potvrdio Maniche crvenim kartonom u 73. minuti. Sa igračem manje Atletico je do kraja utakmice uspio samo preko Forlana ublažiti poraz

Kući se pjevajući ove nedelje vraćaju igrači i navijači Malage. Golom Apoña iz jedanesterca Malaga je protiv Betisa povela u 19. minuti. U 24. minuti Betis ostaje sa deset igrača jer je crveni karton ''popio'' Mell. Betis je i pored činjenica da igra sa deset igrača do odmora stigao do izjednačenja, Emaná je u 38. minuti zabio iz slobodnog udarca.

Betis je nastavio napadati, imao je više od igre ali i još jednog igrača manje na terenu, nakon što je pocrvenio Emana. Brojčanu prednost gosti ipak na kraju koriste i to u posljednjim trenucima utakmice. Eliseu sa 16 metara trese mrežu Ricarda.

U ostalim susretima Sporting je bio bolji od Valladolia 2:1, Numancia je uzela tri boda protiv Getafea.dok pobjednika nije bilo u duelu Racing Santandera i Recreativa

Rezultati 18.kola:
Atletico - Athletic Bilbao 2:3
Santander - Recreativo 1:1
Mallorca - Real Madrid 0:3
Betis - Malaga 1:2
Sporting - Valladolid 2:1
Numancia - Getafe 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.