"Real će biti prvak Španije"

Urugvajska legenda hvali igru Reala

"Real će biti prvak Španije"

Jedan od najboljih urugvajskih fudbalera svih vremena, Enzo Francescoli, vjeruje kako Real Madrid može osvojiti prvenstvo Španije, iako će biti jako teško.

„Iako će biti teško, mislim da će Real osvojiti titulu. Prednost Barcelone je mala, a oni se suočavaju s umorom. Liga prvaka će ih iscrpiti, a imaju dva teška gostovanja kod Villarreala i Seville gdje bi se mogli okliznuti“, kaže nekadašnji fudbaler River Plate, Marseillea i Cagliarija.

„Sve navedeno mi daje za pravo da mislim da Real može do naslova. Ipak, moram priznati da oba tima mogu biti ponosna na svoje igre ove sezone“, riječi su igrača koji je predvodio Urugvaj do tri naslova Copa Americe početkom devedesetih godina.

Enzo Francescoli je gledao nedjeljnu utakmicu Real Madrida protiv Valencije (2:0) i kaže da je oduševljen onim što je vidio, posebno u uravnoteženoj igri Reala po cijelom terenu.

„U napadu imaju talentovane igrače, Gonzala Higuaina i Cristiana Ronalda, koji mogu svakome dati gol, dok je sredina terena kada zajedno igraju Fernando Gago i Xabi Alonso odlična. Ovo je pravi Real Madrid koji je pokazao brzinu i disciplinu u igri. Nisu dozvolili Valenciji da igra, što je posebno vrijedno hvale“, kaže nekadašnji sjajni vezista Urugvaja i idol Zinedina Zidanea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.