Real i Barca prekinuli džentlmenski dogovor

Real i Barca prekinuli džentlmenski dogovor

Adnan Beganović

Španjolski velikani Real i Barcelona prekinuli su „dogovor o nenapadanju“ koji je sklopljen za vrijeme vladavine Ramona Calderona „kraljevskim klubom“.

Real i Barcelona u mandatu bivšeg predsjednika Reala, Ramona Calderona, imali su poseban dogovor prema kojem klubovi jedan drugom ne bi uzimali igrače. Tako Barcelona ne bi „mamila“ igrače koji igraju u Realu, odnosno Kraljevi bi pustili na miru fudbalere koji brane boje katalonskog kluba.

Međutim, dolaskom Pereza na čelo Reala ovaj dogovor više ne vrijedi, a sportski direktor „kraljevskog kluba“, Jorge Valdano za španjolske medije je izjavio:

„Zašto ne bi kupili igrača Barcelone? Ako se ponudi prilika, mi ćemo je pokušati iskoristiti. Svi gledamo samo svoje interese i siguran sam da tako razmišljaju i u Barceloni“.

Posljednji igrač koji je prešao iz jednog u drugi klub je argentinski napadač Saviola, koji je dres Barcelone zamjenio onim Realovim, ali u Madridu se nije naigrao i gotovo je pao u zaborav.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.