Real i Cruz Azul izborili polufinale

CONCACAF Champions league

Real i Cruz Azul izborili polufinale

Poznata su dva učesnika polufinala ovogodišnjeg izdanja CONCACAF Lige prvaka. To su meksički Cruz Azul i američki Real Salt Lake koji je ujedno i prvi američki klub koji je izborio polufinale.

Cruz Azul je u utakmicu ušao sa prednošću od 2:0 iz prve utakmice, što je bio veliki pritisak na igrače Santos Lagune koji nisu uspjeli da opasnije zaprijete. Emanuel Villa je zabio po jedan pogodak u oba poluvremena, te asistirao Christianu Gimenezu za treći. Santos je uspio preko Beniteza tek da ublaži poraz na 1:3. Cruz Azul u polufinalu čeka Tolucu ili Monterrey.

Drugi četvrtfinalni par je bio dosta neizvjensiji, barem što se tiče prve utakmice. Columbus  i Real su prvu utakmicu odigrali 0:0, ali je Real na svom terenu u Salt Lakeu odigrao sjajan revanš i slavio sa 4:1. Sjajnu utakmicu je odigrao Javier Morales.

Morales je u 23. minuti asistirao Alvaru Saboriju, zatim je postigao dva pogotka u 36. i 77. minuti, dok je četvrti zabio Andy Williams u petoj minuti sudijske nadoknade iz slobodnjaka. Real će u polufinalu igrati protiv Olimpije ili Deportivo Saprisse.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.