Real i Milan u borbi za Godina
Beskompromisan borac

Diego Godin na meti velikana

Real i Milan u borbi za Godina

Real Madrid i Milan odlučni su da u svoje redove dovedu sjajnog štopera Vilarrealla, Diega Godina.

Odlične igre ove sezone, kako u španskoj ligi tako i u ligi prvaka, nisu ostale nezapažene, pa su tako dva mjeseca prije početka prelaznog roka, najveći europski klubovi odlučili da učine sve kako bi u svoje redove doveli 23-godišnjeg urugvajskog reprezentativca. Diego Godin je u Villarreal stigao iz urugvajskog Nacionala prije dvije godine i za vrlo kratko vrijeme se prometnuo u jednog od najboljih štopera Primere.

Real Madrid ima u planu da već ovog ljeta uradi potpunu rekonstrukciju svoje odbrane, pa je tako već sigurno da na ljeto iz kraljevskog kluba odlaze Canavaro i Metzelder, prvi zbog godina, a drugi što se nije uspio nametnuti treneru Ramosu. Najveći kandidati za Pepeovog partnera u odbrani su Godin i Bruno Alves iz Porta.

Milan također ozbiljno razmišlja o Godinu, pa je tako u nedavnom inervjuu koji je dao za Sky Sport, Adriano Galiani, predsjednik Milana, izjavio da će Milan ovoga ljeta sigurno kupiti nekoliko igrača, a da je odbrana i jedan klasni napadač prioritet. I sam Carlo Anceloti se nekoliko puta pohvalno izrazio o Godinu.

Godinova cjena je zasad tajna, ali se špekulira da bi njegov transfer u bilo koji od ova dva kluba bio oko dvadesetak miliona eura.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.