Real još jednom dokazao ko je gazda Madrida
Ronaldo postiže pogodak za konačnih 0:1

Real još jednom dokazao ko je gazda Madrida

Edmir Škorić

Jedno upražnjeno mjesto u polufinalu španskog Kupa kralja popunio je madridski Real, koji je na Vicente Calderonu ponovo bio bolji od gradskog rivala Atletica.

Puno bolje izdanje igrači dvaju momčadi pružili su prije sedam dana kada je Real na Santiago Bernabeu slavio rezultatom 3:1.

Upravo taj rezultat garantovao je Mourinhovom sastavu plasman u polufinale, a potvrda je stigla na Vicente Calderonu. U nepunih pola sata dogodie su se dvije situacije koje su, bez sumnje, preokrenule tijek čitavog događaja, i već se tada, zapravo, znalo ko ide dalje.

Najprije je u 23. minuti Cristiano Ronaldo šokirao 'crveno-bijele'. Xabi Alonso poslao je loptu na desnu stranu do Sergija Ramosa, ovaj potom uputio oštar centaršut pred peterac Atletica, a sjajni Portugalac topovskim udarcem matirao De Geu. Bio je to Portugalčev ukupno 32. gol u sezoni.

Tri minute kasnije Atletico je ostao bez Juana Antonia Reyesa, kojeg je zamijenio Diego Costa. Reyes se povrijedio nakon jednog duela sa Alvarom Arbeloom.

Dominacija Reala nad gradskim rivalom proteže se još od 1999. godine, kada je Atletico zadnji put bio bolji.

Real će u polufinalu, u novom dvomeču, odmjeriti snage sa Sevillom koja je u četvrtfinalu bila uspješnija od Villarreala. Sve je izvjesnije da će u finalu gledati novi El Clasico. Barca, naime, u drugom polufinalu igra sa posljednjeplasiranom Almerijom.


Španski Kup kralja, četvrtfinale:

Atletico Madrid - Real Madrid 0:1 (Ronaldo 23)
Betis - Barcelona 3:1, 0:5
Sevilla - Villarreal 3:0, 3:3
Deportivo - Almeria 2:3, 0:1

Polufinale:
Barcelona - Almeria
Real Madrid - Sevilla


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.