Real Madrid bi mogao biti kažnjen zbog svojih navijača
Foto: EPA

Transparentom provocirali Atletico Madrid

Real Madrid bi mogao biti kažnjen zbog svojih navijača

Real Madrid bi se mogao suočiti sa sankcijama UEFA-e, nakon što su navijači ovog kluba na tribinama Santiago Bernabeua izložili provokativan transparent čija je poruka bila upućena gradskim rivalima.

Atletico Madrid je gostovao na Santiago Bernabeu u okviru polufinala Lige prvaka. Domaćini su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:0, a iz Atletica su najavili žalbu i zbog transparenta navijača Reala koji je predstavljao provokaciju na račun navijača, ali i samog kluba, Atletico Madrida.

Ogromni transparent koji su navijači Reala podigli slavio je njihovih 11 pobjeda u Ligi prvaka, a tu se nalazio i natpis "kakav je to osjećaj?".
Upravo ovaj natpis je sporan Atleticu jer smatraju da on predstavlja provokaciju na njihov račun zbog nedavnih poraza Atletica od Reala, uključujući i finala Lige prvaka, 2014. i 2016. godine.

Španski mediji navode da bi Real mogao biti kažnjen, jer se u prošlosti znalo desiti da su se neki klubovi našli na meti UEFA-inih sankcija zbog transparenata svojih navijača.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi