I Ancelottiju je dosadilo biti gospodin: Treneru Reala pukao film, pokazao svoju tamnu stranu

Nakon pobjede nad Getafeom

I Ancelottiju je dosadilo biti gospodin: Treneru Reala pukao film, pokazao svoju tamnu stranu

A. Čaušević

Carlo Ancelotti nije uspio ostati miran poslije posljednjeg sudijskog zvižduka nakon utakmice Getafe - Real Madrid. Italijan je eksplodirao zbog određenih sudijskih odluka arbitra Bengoetxee. Kraljevi su slavili sa 0:2, ali je trofejni trener svejedno bio nezadovoljan.

Ne može proći utakmica u Španiji da se ne piše i ne priča o suđenju. To će vjerovatno biti slučaj i nakon utakmice Getafe - Real Madrid koju su golovima Josealua gosti riješili u svoju korist sa 0:2.

U finišu utakmice je mogao biti dosuđen penal za Los Blancose nakon što je Brahim Diaz oboren u kaznenom prostoru, ali sudija nije pokazao na bijelu tačku.

Iako je mirne duše mogao dosuditi penal za Kraljeve Bengoetxea je odlučio ostati nijem što je jako razbijesnilo Ancelottija što je Italijan i pokazao nakon utakmice.

Trofejni trener je prvo krenuo prema sudiji i nešto mu je dobacio, a nakon što je krenuo ka svlačionici dobio je žuti karton što je izazvalo dodatni bijes.

Oglasi

Opet se Ancelotti uputio prema sudiji, ali mu je djelitelj pravde rukom signalizirao da se odmakne što je na kraju trener Reala uradio kako ne bi dobio isključenje.

Da stvar bude gora za Real poslije posljednjeg sudijskoj zvižduka žuti karton je dobio i Tchoumeni što znači da zbog suspenzije Francuz preskače naredni meč.

A naredni susret za Los Blancose je sve osim bezazlen pošto na Santiago Bernabeu dolazi uvijek nabrijani i ratoborno raspoloženi Atletico Madrida pa Kraljevima sigurno neće biti lako.

"Ne znam šta se desilo, sudija je samo pokazao Thoumeniju karton", nakon utakmice je rekao Ancelotti koji je bio i sam iznenađen zbog odluke.

Italijanski trener ima još jednu brigu. Na povredu se žalio i Antonio Rudiger, ostao je u svlačionici na poluvremenu te je upitno da li će i on biti spreman za okršaj protiv Jorgandžija.

Inače, sa pobjedom nad Getafeom, Real je izbio na prvo mjesto La Lige sa dva boda prednosti u odnosu na Gironu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi