Real Madrid je prvak svijeta!
Novi trofej za Kraljeve. Još jednom je španski velikan pokazao da je pravi magnet za trofeje. Gremio jednostavno nije imao šanse protiv Reala. (Foto: EPA)

Cristiano Ronaldo odlučio meč

Real Madrid je prvak svijeta!

Midhat Šljivak

Real Madrid osvojio je novi naslov prvaka svijeta. U finalu Svjetskog klupskog prvenstva Kraljevi su u Abu Dhabiju savladali prvaka Južne Amerike, brazilski Gremio sa 1:0.

Dominirao je Real tokom svih 90 minuta meča. Bila je očita razlika u kvaliteti između ekipa, ali timu Zinedinea Zidanea je nedostajala završnica.

Sa druge strane i Gremio je znao opasno zaprijetiti, ali su većim dijelom prvog poluvremena bili u podređenom položaju. Međutim, na odmor su uspjeli otići sa nulom (0:0).

U nastavku je Real krenuo žestoko, a u 54. minuti otpor brazilskog tima je slomljen. Cristiano Ronaldo je udaracem sa 30 metara pogodio mrežu protivnika za prednost od 1:0.

Do kraja meča redale su se šanse pred golom Gremija. Pogađali su okvir gola, imali su poništen pogodak, a nekoliko puta je spašavao i Grohe.

Ostalo je do kraja 1:0 za Real Madrid koji je tako ponovo osvojio naslov najboljeg tima svijeta.

Svjetsko klupsko prvenstvo, finale:

Real Madrid - Gremio 1:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi