Real Madrid skinuo Barcelonu s trona

Primera Division

Real Madrid skinuo Barcelonu s trona

Nakon 25. kola na vrhu španske Primere je došlo do promjene. Barcelona nije više lider, prvu poziciju od sinoć drži madridski Real, koji je u derbiju kola bio bolji od Seville sa 3:2.

U trenutcima kada je Real kretao s centra protiv Seville, Barcelona je završila svoj meč protiv Almerije. Santiago Bernabeu je odjekivao, jer su navijači bili svjesni, da nakon Barcinog kiksa njihovi ljubimci pobjedom preuzimaju lidersku poziciju.

Pritisak i imperativ pobjede kao da je svezao noge igračima Reala na početku utakmice. Samo devet minuta je trebalo Sevilli da šokira domaće navijače. Loptu je u vlastitu mrežu pospremio Xabi Alonso. Real se polako otvarao, preuzimao kontrolu igre, ali do poluvremena nije uspio poravnati.

Real je u drugom poluvremenu krenuo potpuno napadački, a takva igra im se osvetila u 52. minuti. Ivica Dragutinović je iz slobodnog udarca s preko 20 metara matirao Casillasa i muk je zavladao Bernabeuom. Nije bilo više čekanja. Dok su se igrači Seville radovali, Manuel Pellegrini je na teren poslao Gutija i Van der Vaarta, a iz igre izveo neprimjetnog Lassa i nedovoljno spremnog Arbelou. Bila je to najava potpune ofanzive.

Samo pet minuta je trebalo novoj Realovoj postavci da smanji rezultat. Nakon akcije koju je započeo Marcelo, loptu je na petercu lijevom nogom zahvatio Cristiano Ronaldo i poslao je po sredini Palopova gola. Šok igrača Seville bio je znak da Real krene još žešće i samo dva minuta kasnije nakon kornera s lijeve strane u petercu gostiju se najbolje snalazi bivši igrač Seville, Sergio Ramos koji loptu šalje u mrežu za 2:2.

Pola sata je bilo do kraja, dovoljno vremena da Real dođe do pobjede. Napadi domaćih su se smijenjivali, Guti je uzdrmao prečku, pa Higuain stativu, ponovo Higuain prečku, ali lopta nije htjela u gol. Pelegrini je u napad poslao i Raula, koji je zamijenio Kaku. Promjene rezultata nije bilo sve do 91. minute kada se u petercu najbolje snalazi Van der Vaart i iz drugog pokušaja pogađa za pobjedu i veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.