Real Madrid sve dogovorio sa Sahinom?

Jose Mourinho već sastavlja momčad za narednu sezonu

Real Madrid sve dogovorio sa Sahinom?

Prema pisanju španskih medija Real Madrid je dogovorio uvjete transfera veznjaka Borussije Dortmund i reprezentacije Turske Nuri Sahina, a ostaje još samo da se dogovori sa novim prvakom Njemačke.

Borussijin 22-godišnji veznjak je ove sezone jedan od najboljih igrača kluba, a za njegove usluge su interes pokazali Inter, Chelsea i Arsenal. Ipak, izgleda kako je uprava Reala bila najbrža u ovoj utrci.

Ostalo je još da Real Madrid dogovori visinu odštete sa upravom Borussije, a do sastanka bi trebalo doći u narednih nekoliko dana. Čelnici Borussije tvrde da u Sahinovom ugovoru stoji klauzula od 6 miliona eura, ali je igrač jednom izjavio da on ne zna za to.

Španski mediji bliski Realu tvrde da će Real na račun Borussije za usluge turskog reprezentativca uplatiti 10 miliona eura, a on bi potpisao ugovor na četiri ili pet godina. Dres Kraljevskog kluba će obući već u junu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.