Real Madrid zaustavljen u Sevilli
Kaka i Raul nisu mogli bez Ronalda do pobjede

Primera Division

Real Madrid zaustavljen u Sevilli

U utakmicama šestog kola Primere igranim danas najviše pažnje privukao je duel na Sanchez Pizjuanu između domaće Seville i madridskog Reala. Veliko interesovanje pobudio je i meč između Villarreala i Espanyola u kojem su igrači Villarreala tražili prvu pobjedu, ali je nisu našli.

Sevilla je u velikom derbiju bila bolja od madridskog Reala rezultatom 2:1 i tako mu nanijela prvi poraz u novoj sezoni. Jesus Navas je u 33. minuti načeo mrežu Ikera Casillasa, a Real je poravnao golom Pepea u 49. minuti utakmice. Pobjedu Sevilli donio je Renato golom u 66. minuti.

Srednji red Seville odigrao je fantastičnu utakmicu i u svim segmentima igre nadigrao Real. Očito je preveliki hendikep za Pellegrinijevu momčad bio izostanak ključnih igrača sredine terena Ronalda i Lassa Diarre, kao i Gaga, bez kojih su napadači Reala izgledali kao ribe na suhom.

Valencia se s teškog gostovanja iz Santandera vratila s punim plijenom. Golom Nikole Žigića u 60. minuti gosti su stigli do tri boda s kojima idu ka vrhu tabele Primere, dok je Racing ovim porazom ostao pri dnu tabele.

Sporting je u Gijonu upisao najubjedljiviju pobjedu u ovom kolu savladavši Mallorcu rezultatom 4:1. Gosti su bolje otvorili utakmicu i golom Martija u 12. minuti iz penala došli do vodstva. Sporting unatoč nekoliko izglednih prilika nije uspio poravnati rezultat do odlaska na odmor, ali je zato sve nadoknadio u nastavku meča.

Luis Moran je u 58. minuti izjednačio na 1:1, a samo minutu kasnije De las Cuevas je donio potpuni preokret za Sporting. Primljeni pogodak kao da je svezao noge igračima Mallorce koji nisu uspjeli do kraja utakmice da naprave ni jednu priliku pred golom Sportinga.

De las Cuevas je u 68. minuti svojim drugim golom na utakmici povećao prednost crveno-bijelih na 3:1, da bi hrvatski internacionalac Mate Bilić golom u 82. minuti postavio konačnih 4:1.

Athletic Bilbao je prekinuo seriju od tri uzastopna poraza i uspio ostati neporažen na gostovanju kod Valladolida. Susaeta je doveo baskijski tim u vodstvo u 10. minuti utakmice, a Valladolid je do poravnanja stigao u 60. minuti preko Diega Coste.

U 75. minuti  Nivaldo je donio preokret domaćem timu, ali je samo dvije minute kasnije mlado čudo od djeteta 16-godišnji Iker Muniain postavio konačnih 2:2.

Getafe je na svom terenu bio bolji od Osasune koja će ove sezone izgleda imati velikih problema da ostane u ligi. Cata Diaz je u 55. minuti načeo mrežu Ricarda Lopeza, a sedam minuta kasnije gosti su iz jednog od rjetkih napada na ovoj utakmici preko Arande došli do izjednačenja. Pobjedu Getafeu donio je Pedro Leon u 76. minuti utakmice.

Dvije utakmice današnjeg programa završile su bez pobjednika. Xerez i Malaga su odigrali 1:1, dok je Villarreal i dalje ostao bez pobjede odigravši samo 0:0 protiv Espanyola na El Madrigalu. Armenteros je doveo Xerez u vodstvo na isteku prvog dijela utakmice, a bod Malagi donosi Obinna sedam minuta prije kraja utakmice.

Rezultati:

Sevilla – Real Madrid 2:1
Santander – Valencia 0:1
Sporting – Mallorca 4:1
Valladolid – Athletic Bilbao 2:2
Getafe – Osasuna 2:1
Xerez – Malaga 1:1
Villarreal – Espanyol 0:0


Tabela:


1. Barcelona 18
2. Real Madrid 15
3. Sevilla 15
4. Deportivo 12
5. Valencia 11
6. Mallorca 10
7. Athletic Bilbao 10
8. Getafe 9
9. Sporting 8
10. Espanyol 8
11. Zaragoza 7
12. Osasuna 77
13. Almeria 6
14. Tenerife 6
15. Atletico Madrid 6
16. Valladolid 5
17. Racing 5
18. Malaga 4
19. Villarreal 3
20. Xerez 2

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.