Real Madrid želi Sahina

Real Madrid želi Sahina

Edmir Škorić

Prema pisanju uglednog njemačkog dnevnika Bilda, kreativac igre dortmundske Borussije Nuri Sahin mogao bi na ljeto preći u Real Madrid.

Turski reprezentativac Nuri Sahin jedan je od onih igrača koji su dobrim dijelom Borussiji donijeli naslov njemačkog prvaka.

Njegove dobre igre u žuto-crnom dresu nisu prošle nezapaženo. U svojim redovima želi ga i Realov trener Jose Mourinho. Kraljevi su, navodno, željeli Yayu Tourea iz Cityja, te Daniela De Rossija iz  Rome, ali je najizglednija opcija, prema pisanju Bilda, da dovedu Sahina.

22-godišnji igrač veznog reda mogao bi se tako pridružiti svom prijatelju Mesutu Oezilu, Turčinu koji nastupa za Njemačku.

Sahin je za Borussiju za kratko vrijeme odigrao preko 150 službenih utakmica. Trenutni ugovor s Dortmunžanima ga veže do ljeta 2013. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.