Real mora kupiti Ronalda?
Hoće li Ronaldo ovog ljeta sletjeti u Madrid?

Calderonovo naslijeđe

Real mora kupiti Ronalda?

M. Skaka

Novi preokret desio se u beskrajnoj sagi o Ronaldovom prelasku u Real Madrid. Kako navodi katalonsi list “Sport”, Ramon Calderon svom nasljedniku ostavio je u amanet predugovor sa Cristianom Ronaldom u kojem stoji da će ukoliko ne dovede Ronalda u svoje redove do 30. juna, kraljevski klub ovom igraču morati isplatiti čak 30 miliona eura.

Prema zanimljivom predugovoru koji je prema navodima “Sporta” CR7 potpisao sa Calderonom Real je obavezan igrači isplatiti veliku sumu novca ukoliko ga do kraja ovog mjeseca ne angažuje. Ovo ne znači da su Madrižani odustali od Ronalda, ali je Calderon svojim predugovorima definitivno zakomplikovao život aktuelnom predsjedniku Perezu. Naime, ikoliko ne nađe način da zaobiđe Calderonova potpisana obećanja, Perez će na ime naknada za transfer, provizija i poreza za Ronalda morati platiti čak 120 miliona eura, što je ipak “malo” više od onoga što si Perez može priuštiti.

U ovom trenutku, za Špance bi bilo idealno da Ronalda dovedu za nekih 75 miliona eura kako bi im ostalo dovoljno i za angažman Francka Riberyja. Ako je vjerovati katalonskom listu, Ribery bi Madrižane košta onekih 50 do 60 miliona eura.

Istina ili samo način da se poveća tiraž novine? Kako god, saga o Ronaldu se nastavlja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.