Real napunio kasu Tottenhama
Foto: EPA

Real osvojio 10. naslov, Spursi trljaju ruke

Real napunio kasu Tottenhama

Edmir Škorić

Real Madrid je osvojio u subotu navečer 10. naslov Lige prvaka, a profitirao je i Tottenham.

Londonski klub zaradio je 25 miliona eura zbog toga što je Real postao prvak Evrope.

Naravno, zahvaljujući transferima Luke Modrića i Garetha Balea na Santiago Bernabeu prethodnih sezona. Modrić je otišao u Real za 40 miliona eura 2012. godine, a Bale godinu dana kasnije za 100 miliona.

Na osnovu toga, Spursi su zaraqdili ukupno 25 miliona eura bonusa zbog toga što su Kraljevi osvojili Ligu prvaka. Dobili su dodatnih sedam miliona zbog Modrića i 18.5 zbog Balea.

I baš njih dvojica imaju dobre zasluge za trofej. Modrić je asistirao Ramosu za 1:1 u 93. minuti, a Bale je u 111. minuti nadoknade zabio za 2:1. Real je na kraju slavio s 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije