Real ne pušta Ronalda protiv BiH!?

Zbog straha od obnove povrede

Real ne pušta Ronalda protiv BiH!?

Najskuplji fudbaler današnjice, Realov Portugalac Cristiano Ronaldo, mogao bi i definitivno propustiti utakmicu baraža koju njegov Portugal 14. novembra igra u Lisabonu sa Bosnom i Hercegovinom.

Ronaldo se nalazi van stroja već tri sedmice i sasvim sigurno ga neće biti u sastavu za utakmice koje Real igra danas sa Getafeom i u srijedu sa Milanom u okviru Lige prvaka.

Iako se u taboru Portugala nadaju da bi Ronaldo mogao biti spreman 14. novembra kada BiH gostuje Portugalu, u Realu i nisu oduševljeni tom idejom. Naime, doktorski tim Kraljevskog kluba mogao bi dati zabranu igranja Ronaldu, jer postoji velika šansa da Portugalac obnovi povredu ukoliko se oporavi u potpunosti.

Sam Ronaldo je rekao da neće žuriti sa povratkom sve dok ne bude apsolutno spreman za to.

"Oporavak teče po planu, ali još uvijek nisam spreman. Neću se vraćati na teren sve dok ne budem potpuno uvjeren da sam za to sposoban i fizički i psihički", rekao je Ronaldo za zvaničnu stranicu Reala.

Strah madridskog kluba je sasvim opravdan. Kako se Ronaldo povrijedio, kola Reala krenula su nizbrdo, a u najtrofejnijem evropskom klubu sasvim sigurno neće rizikovati da im se najskuplji igrač ponovo povrijedi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti