Real neće dovoditi Gerrarda

Prestar i košta 70 miliona

Real neće dovoditi Gerrarda

Madridski Real neće pokušati u svoje redove dovesti reprezentativca Engleske Stevena Gerrarda, jer smatraju kako je kapiten Liverpoola previše star da bi se za njega platilo 70 miliona eura, koliko traži Liverpool.

Vjeruje se kako je novi trener Reala Jose Mourinho želio dovesti Gerrarda na Santiago Bernabeu ovog ljeta, nakon što ga je pokušao dovesti i u Chelsea kada je bio u tom klubu. Finansijski problemi u klubu sa Anfielda dodatno su potaknuli špekulacije oko mogućeg transfera, kao i posljednji rezultatski neuspjesi.

Međutim, klupski savjetnik Reala za transfere Ernesto Bronzetti je rekao: "Kaka će ostati u Realu, ali predsjednik se ne slaže sa dovođenjem Gerrarda, jer mu je 30 godina i Florentino Perez ne želi ni čuti o tome. Osim toga, Liverpool za njega traži odštetu od 70 miliona eura."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.