"Real nije isti kao prošle godine"

Trener Lyona se pomalo pribojava Reala

"Real nije isti kao prošle godine"

Trener Lyona Claude Puel u večerašnjoj utakmici osmine finala Lige prvaka na "Gerlandu" očekuje potpuno drugačiji Real Madrid u odnosu na prošlu sezonu.

Francuski klub je u prošlogodišnjem duelu slavio ukupnu pobjedu 2:1 čime je ugasio nadu madridskog kluba da bi mogao da dođe do desete titule prvaka Evrope. No, prema Puelovom mišljenju, Real sada ima mnogo kvalitetniju ekipu koju s klupe vode majstor za taktiku Jose Mourinho.

"Real je ove godine drugačiji. I prošle godine imao je jak tim, ali mislim da je sada mnogo kvalitetniji na sredini terena. Sada je tu i nekoliko novih, odličnih igrača, poput Khedire, Di Marije, Özila i Adebayora", kaže Claude Puel.

Za Real neće nastupiti napadač Gonzalo Higuain, dok će Lyon biti lišen usluga Lisandra Lopeza. Puel smatra da će izostanak prvog napadača više pogoditi njegovu ekipu.

"Da, oni ne mogu računati na Higuaina, ali neće zbog toga plakati jer imaju toliko dobrih igrača", kazao je Puel.

"Za nas je mnogo teže kada ne igra Lisandro Lopez. Ovo je važna utakmica, a on neće igrati. No, tu su drugi igrači", dodao je francuski stručnjak. On smatra da je najveće pojačanje Reala u ovoj sezoni trener Mourinho.

"Mourinho je najveće pojačanje Reala, ali ne treba zaboraviti igrače koji imaju nevjerovatnu tehniku. Svi znamo da je Mourinho sposoban da sastavi odličan tim, ali tu su igrači također. Ekipa je dobro složena ove sezone, s odličnim pojedincima u veznom redu. Zahvaljujući njima napadači mogu da zablistaju", zaključio je trener Lyona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.