Real očekivano slavio kod trećeligaša

Kraljevski kup, šesnaestina finala

Real očekivano slavio kod trećeligaša

Edmir Škorić

Madridski Real ostvario je 2:0 pobjedu na gostovanju u Ponferradi kod istoimenog trećeligaša u prvom meču šesnaestine finala Kraljevskog kupa.

Trener Reala Jose Mourinho nije neozbiljno shvatio drugoplasiranu momčad treće španske lige, pa je u početni sastav uvrstio Cristiana Ronaldu, Kaku, Samija Khediru, Gonzala Higuaina, Marcela, Raula Albiola.

Po kišom natopljenom terenu Real je dominirao, poigravo se sa domaćim sastavom i uglavnom lako dolazio do prigoda. U 21. minuti Ronaldo je u svom stilu prošao odbranu domaćih, ali je njegov udarac malo iskosa s lijeve strane izblokiran. Samo minutu kasnije sjajna lopa Higuaina za Callejona, ovaj prebacio golmana, a Ronaldo na drugoj strani za korak kratak.

Real je do vodstva stigao u 30. minuti. Khedira je centrirao s desne strane, Callejon sa osam metara postavio nogu i loptu skrenuo u mrežu Quintana. Dobru prigodu za goste u prvom je dijelu propustio Varane, kada je glavom šutirao malo pored gola.

Na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Kraljeva ali i znatno većim posjedom lopte (45-55).

I domaći su imali svoje prilike, a najbolju je propustio Brazilac Yuri u 51. minuti, kada je dalekometnim udarcem pogodio prečku Adanovog gola.

Ipak, konačan rezultat u 73. minuti postavio je Ronaldo. Higuain mu je dodao, Ronaldo povukao loptu par koraka, naštimao se na lijevu nogu i silovitim udarcem matirao Quintana. Treba istaći da je Mourinho često sugerirao sucima, davao upute igračima i jednostavno želio dobru partiju svojih izabranika koji su ga razočarali u subotu u velikom El Clasicu.

Real je nekoliko minuta prije Ronaldovog gola ostao sa desetoricom, jer je Raul Albiol isključen.

U drugoj odigranoj utakmici šesnaestine finala Kupa Kralja, Valencia je odigrala 0:0 na gostovanju kod drugoligaša Cadiza.

Kraljevski kup, šesnaestina finala (prve utakmice):

Ponferradina - Real Madrid 0:2 (Callejon 30, Ronaldo 74)
Cadiz - Valencia 0:0


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti