Real ponovo tri boda iznad Barcelone

Primera, 13. kolo

Real ponovo tri boda iznad Barcelone

Edmir Škorić

Real Madrid je večeras u utakmici 13. kola španske Primere Valenciji priuštio prvi domaći poraz ove sezone.

Ove sezone Valencia je na Mestalli odigrala šest utakmica, na dvije remizirala i na čak četiri slavila pobjedu. No, u srazu s madridskim Realom prvi su put poraženi pred svojim navijačima.

Željeli su se Šišmiši osvetiti za težak prošlosezonski poraz, no to im nije pošlo za nogom, premda su, istina, stvorili dosta problema gostima iz Madrida. Real je poveo u 20. minuti, kada je Xabi Alonso brzo izveo jedan prekid, pronašao Karima Benzemu u šesnaestercu domaćih, a ovaj rutinski matirao Brazilca Diega Alvesa.

Taj rezultat bio je aktivan do 72. minute, a onda je Sergio Ramos na centaršut Oezila pogodio za već sigurnih 2:0 u korist Reala. Samo nekoliko minuta nakon toga Roberto Soldado smanjio je zaostatak Valencije na jedan gol.

Prva zvijezda Reala, Cristiano Ronaldo, u 79. minuti pogađa za 3:1, da bi Soldado u 83. postavio konačnih 2:3.

Real je tako uspio zadržati tri boda prednosti nad Barcelonom, dok Valencia ostaje na 24 i pomalo gubi korak za vodećim dvojcem.

Primera, 13. kolo:
Valencia - Real Madrid 2:3 (Soldado 75. 83/ Benzema 20, Ramos 72, Ronaldo 79) 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.