Real postavio rekord od 11 pobjeda u nizu

Primera Division

Real postavio rekord od 11 pobjeda u nizu

Real Madrid je nakon samo 24 sata povratio lidersku poziciju od Barcelone. U večerašnjem velikom derbiju, Real je na Santiago Bernabeu bio bolji od Atletica sa 3:2.

Pred početak utakmice Manuel Pellegrini je imao mngo problema. Čileanski trener nije mogao računati na Kaku i Lassa u sredini, te na Garraya u odbrani. Od prve minute je krenuo Van der Vaart, te drugu utakmicu zaredom i Fernando Gago. Arbeloa je prebačen s lijeve na desnu stranu, dok je poziciju štopera zauzeo Sergio Ramos.

Utakmica nije dobro počela za Real. Već u 10. minuti Santiago Bernabeuom je zavladao muk. Jose Antonio Reyes, igrač koji je prije četiri godine s dva gola protiv Mallorce u posljednjem kolu donio Realu naslov prvaka, pogodio je za vodstvo Atletica. Po ko zna koji put Real je morao ganjati rezultat.

Nakon primljenog gola Real s enije najbolje snašao. Prvu pravu priliku zabilježili su tek u 20. minuti, ali je dobar šut Van der Vaarta u korner skrenuo Dominguez. Do kraja prvog poluvremena su domaći igrači napravili još tri odlične prilike, a najbolju je imao Higuain, koji je promašio s dva metra. Na poluvrijeme su igrači Reala ispraćeni zvižducima. 

U svlačionici je trener Reala očitao lekciju svojim igračima koji u drugo poluvrijeme kreću dosta agresivnije. Samo četiri minute je trebalo Realu da poravna. Nakon odlično izvedenog kornera u petercu Atletica se najbolje snašao Xabi Alonso i pogodio za 1:1. Postignuti pogodak je dao krila igračima Reala koji su u potpunosti zavladali terenom.

U 55. minuti najljepša akcija na utakmici. Alonso je sjajnom dijagonalom izbacio na desnoj strani Alvara Arbelou, koji se odlično ubaca u kazneni prostor gostiju, rješava se jednog igrača i šalje loptu pored nemoćnog De Gee za 2:1. Uslijedilo je veliko oduševljenje i lakše se disalo na Santiago Bernabeu.

Real s enije zadovoljio stečenim vodstvom, nego je i dalje napadao. U 62. minuti je bilo 3:1. Iz akcije koju su kreirali Granero i Ronaldo, veliku grešku je napravila odbrana gostiju, a kazna je uslijedila od strane Gonzala Higuaina koji pogađa za 3:1. Samo pet minuta kasnije utakmica je ponovo dobila na neizvjesnosti. Alonso je igrao rukom, a sudija pokazao na bijelu tačku. Forlan je bio nepogrješiv za 3:2.

U 75. minuti je Pellegrini umjesto, večeras tek solidnog, Van der Vaarta na teren poslao Raula, koji je još jednom doživio ovacije. Osam minuta prije kraja još jedan domaći igrač, odnosno dvojica, doživjeli su ovacije domaće publike. Iz igre je izašao, uz Alonsa najbolji igrač, Ernesto Granero, a ušao je Guti.

Do kraja utakmice se ništa bitnije nije desilo, osim jedne dobre prilke Raula u 88. minuti, te izlaska iz igre Higuaina, a ušao je Mohamadou Diarra. Real Madrid je tako prvi put nakon 1963. godine upisao 11 uzastopnih pobjeda. Manuel Pellegrini je uspio ono što prošle godine nije pošlo za rukom Juandeu Ramosu, koji je upisao deset pobjeda, a jedanaestu mu je uzeo upravo Atletico, s kojim je odigrao nerješeno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti