Real pregazio Borussiu

Prijateljske utakmice

Real pregazio Borussiu

Real Madrid je odigrao svoju najbolju utakmicu u pripremnom periodu. Madrižani su gostovali u Dortmundu povodom proslave sto godina postojanja dortmundskog kluba, ali rođendan neće pamtiti po dobrome. Kraljevski klub je odigrao odličnu utakmicu, posebno drugo poluvrijeme, i savladao domaćina sa 5:0.

Tek što je utakmica počela, a Esteban Granero u 3. minuti dovodi Real u vodstvo. Do kraja prvog poluvremena Real je napravio još niz prilika za gol, ali nisu uspjeli savladati sigurnog Weidenfeldera. 

U nastavku utakmice Manuel Pellegrini je u igru uveo Higuaina, što se odmah osjetilo na igri Reala. Samo što je počelo drugo poluvrijeme, a Robben odličnim golom s ivice kaznenog prostora donosi novo vodsvo gostima. 

U 73.minuti bilo je 3:0. Robben je odlično prošao po desnoj strani i nesebično uposlio Higuaina, koji šalje loptu u mrežu. Samo tri minute kasnije novi pogodak za Real. Ponovo je autor akcije bio odlični Robben. Nakon prolaska po lijevoj strani srušen je u kaznenom prostoru Borussie, a sudija pokazuje na penal. Siguran je bio Kaka. 
Nakon toga u igru je ušao kapiten Raul, a iz igre je uz velike ovacije prepunog gledališta izašao Metzelder. A kakva bi to bila utakmica, a da Raul ne postigne pogodak. Kapiten kraljevskog kluba se upisao u listu strijelaca dvije minute prije kraja utakmice i potvrdio visoku pobjedu Reala. 

Navijači Reala mogu biti zadovoljni igrom svojim ljubimaca. Iako još treba da se srede neke stvari u zadnjem redu, koji je i ovaj put imao nekoliko propusta, igra Reala napreduje iz utakmice u utakmicu. To je više nego oćigledno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.